Hoe werkt een Diode-laserontharing?
Zoek je een praktijk waar je terechtkan voor een medische diode-laserontharing? Dan is O’Harry in Antwerpen een goed adres voor jou. Dankzij dit moderne en efficiënte apparaat ben je zeker van het beste resultaat. Je huid blijft glad en vrij van haartjes na slechts enkele behandelingen. Kortom, een medische diode-laserontharing is de beste methode om komaf te maken met ongewenste haartjes!
Gepatenteerde technologieën van LightSheer
LightSheer is de marktleider in diode-laserontharing. Het systeem beschikt over enkele hoogtechnologische, gepatenteerde technologieën die de behandeling extra comfortabel maken voor de patiënt:
- Chill Tip-technologie
De speciale koeltip op de LightSheer-handstukken omvat een uniek koelsysteem dat de huid koelt tot 4°C. Hierdoor worden de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermd tegen de hitte van de laserpuls en ervaart de cliënt een comfortabele laserbehandeling. Deze technologie is ideaal om kleine, gevoelige zones te behandelen.
- Vacuum Assist HIT Technologie
Het Lightsheer HS-handstuk maakt gebruik van een unieke vacuüm-geassisteerde technologie. Wanneer dit handstuk contact maakt met het huidoppervlak wordt deze vacuüm in het handstuk gezogen. De haarfollikels komen hierdoor dichter bij de energiebron te liggen waardoor er met minder energie, uiterst doeltreffend en comfortabel gewerkt kan worden. Bovendien is dit handstuk 9.2 keer groter dan de voorafgaande generatie lasers, waardoor grote oppervlakten op enkele minuten tijd behandeld kunnen worden. Door druk uit te oefenen op de huidreceptoren wordt op een natuurlijke wijze de overdracht van pijn naar de hersenen geblokkeerd.
Wat is het verschil tussen een medische diode-laserontharing en IPL?
Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Zowel bij een medische diode-laserontharing als bij IPL wordt er gebruik gemaakt van selectieve foto-thermolyse. Dit betekent dat er lichtenergie wordt gebruikt om haarzakjes kapot te maken, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Er is echter wel een verschil tussen de twee methodes. Bij de medische diode-laserontharing wordt er gebruik gemaakt van licht van één golflengte (één kleur). Hierdoor gaat er geen licht verloren, en is de behandeling uiterst effectief. Bij IPL gebruikt men verschillende lichten golflengtes (meerdere kleuren). Het licht is dus veel minder sterk dan bij de diode-laserontharing, waardoor de haarzakjes minder goed vernietigd worden. De enige overeenkomst tussen de medische diode-laserontharing en ontharing met IPL is dat bij beiden het haarzakje wordt beschadigd. De laser zendt echter een dunne, sterke straal door de huid. Bij IPL daarentegen geeft het apparaat de lichtenergie met golven (gepulseerd) af en dit leidt eerder tot een permanente haarreductie in plaats van een permanente verwijdering. Meestal zijn er tien behandelingen nodig met IPL en moet er nadien regelmatig een onderhoudsbehandeling gebeuren. Bij de medische diode-laserontharing zijn er ongeveer zes à acht behandelingen nodig. Nadien zijn er geen extra behandelingen meer nodig, tenzij eventueel bij hormoonsveranderingen waar er uitzonderlijk wat haartjes kunnen terugkomen (bijvoorbeeld na zwangerschap). Ook is er een groot verschil in prijs. Dit is zo omdat het om volledig andere machines gaat met verschillende resultaten.
Voor wie is een medische diode-laserontharing geschikt?
Bij mannen en vrouwen met een licht huidtype en donkere haren is de medische diode-laserontharing het meest effectief, maar in sommige gevallen werkt het na meerdere sessies ook. Blonde haren kunnen bijvoorbeeld ook gelazerd worden, al vraagt dit soms wel een extra behandeling (dit hang ook af van de haardichtheid). Mannen en vrouwen met witte en grijze haren komen – omwille van het ontbreken van pigment – helaas niet in aanmerking voor een medische diode-laserontharing. Daarnaast komen vrouwen en mannen met een erg donkere huid eveneens niet in aanmerking voor de diode-laserontharing omwille van een hoge hoeveelheid melanine. Uiteraard is er een oplossing voor iedereen, maar dan kan je best even een gratis analyse boeken. Dan kunnen wij je eventueel doorverwijzen naar een kliniek waar onderstaande behandelingen aangeboden worden:
- Witte haartjes, donshaartjes en wenkbrauwen
Ontharing met de naald is de techniek die laserepilatie aanvult. Zij biedt namelijk een oplossing voor de meeste beperkingen die de laser oplegt, zoals bijvoorbeeld voor:
De omgeving van de ogen (wenkbrauwen)
Wit en rood haar of haar met weinig kleur
Haar dat over de hele lengte geen pigment bevat
Zeer donkere huid
Donshaartjes (vellusharen)
Het principe is heel eenvoudig: er wordt een heel fijne draad - zo fijn als het haartje - in het haarzakje ingebracht. Vervolgens krijgt het haarzakje een stroomstootje om het definitief te vernietigen. Er bestaan verschillende soorten stroom, aangepast aan ieder huid- en haartype.
- Thermolyse
Een andere techniek is thermolyse, een wisselstroom aan hoge frequentie. De variaties van de hoge frequenties geven warmte af rond de draad waardoor het haarzakje wordt vernietigd.
- Electrolyse
Electrolyse is een gelijkstroom, eveneens galvanische stroom genoemd. Door de elektrische impuls ontstaat er bijtende soda in het haarzakje. Electrolyse wordt gebruikt voor dikke haren of misvormde haarzakjes (krulhaar, kroeshaar, herhaalde epilatie, enzovoort).
- De ‘blend’
Dit is de uitgelezen techniek, want deze combineert thermolyse met electrolyse. De warmte gaat de aanmaak van bijtende soda ondersteunen. Met de mix wordt de snelheid van thermolyse aan de doeltreffendheid van electrolyse gekoppeld.
Kies voor een kwaliteitsvolle behandeling
Heb jij na deze informatie interesse gekregen om zo’n medische diode-laserontharing te ondergaan? Wil je definitief vaarwelzeggen tegen alle ongewenste haartjes? Maak dan een afspraak bij ons in Antwerpen voor een vrijblijvende analyse. Hier bekijken we of je haar en huid geschikt zijn voor de laserontharing en hoeveel behandelingen er nodig zouden zijn. Heb je nog vragen die niet opgelost worden in de veelgestelde vragen hieronder? Neem dan contact met ons op. Hopelijk tot snel!
Vragen over behandelingen om rimpels te verminderen?
Waarom moet je kiezen voor een medische Diode-laserontharing?
Wie een laserontharing ondergaat, wil natuurlijk dat het resultaat perfect is en er niets misloopt. Om een veilige en doeltreffende behandeling aan te kunnen bieden, is de keuze van het apparaat zeer belangrijk. Wij kozen voor de LightSheer-diodelaser, wegens zijn reputatie als meest veilig en efficiënt toestel. De LightSheer-diodelaser behoort tot de allerlaatste generatie medische ontharingslasers, waardoor ik je een behandeling van de beste kwaliteit kan garanderen. Hij is voorzien van een gekoelde laserkop, Chill Tip genaamd, die simultaan met de laserpuls de huid afkoelt. Dat geeft je een comfortabel gevoel tijdens de behandeling en het voorkomt verbranding en verwarming van oppervlakkige bloedvaatjes. Ook heeft het toestel een grote vacuümkop waardoor grote oppervlaktes sneller en efficiënter behandeld kunnen worden. Met grote nauwkeurigheid wordt de laser ingesteld volgens huidtype, haarkleur en haardikte. Tijdens de evolutie van de behandelingen worden de instellingen telkens aangepast. Op voorhand worden deze met een melanine-meter gemeten. De Lightsheer-diodelaser maakt gebruik van gepulseerd laserlicht met een zeer hoge energiewaarde en een golflengte van 805 nanometer (nm). Menig klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat een 805 nm golflengte voor medische diode-laserontharing de beste resultaten geeft bij 90% van alle huidtypes (I-VI) door middel van hoge melanineabsorptie rond de behandelde haarzakjes.
Hoe werkt de diodelaser?
De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een zeer hoge energiewaarde en één specifieke en ideale golflengte (805 nm). Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd. De energie van de laserpuls wordt via het lichaamseigen pigment (melanine) tot in de kern van de haarwortels gebracht om daar omgezet te worden in warmte. Hierdoor raken de haarwortels dermate beschadigd waardoor er geen nieuwe haarcyclus meer kan ontstaan. De omliggende huid blijft bij een medische diode-laserontharing onaangetast. Enkel de haren in de anagene fase kunnen behandeld worden door middel van laserlicht, omdat enkel de haarzakjes van de haren in deze fase melanine bevatten. Dit maakt dat meerdere behandelingen met intervallen van ± zes tot vijftien weken noodzakelijk zijn. Tijdens deze rustpozen zal je merken dat de behandelde haartjes spontaan uit beginnen te vallen. Meestal gebeurt dit na een tweetal weken, afhankelijk van de behandelde zone. Nadien ben je al enkele weken haarvrij tot de volgende cyclus haartjes beginnen te groeien.
Interesse in een behandeling?
Wat gebeurt er met het haartje?
Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd. Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat wordt aangemaakt door de haarwortel of -follikel. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:
Actieve groei (anagene fase): van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
Regressieve fase (of catagene fase): periode van twee weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.
Rustfase (of telogene fase): Periode van minstens zes weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.
De laser werkt in op de pigmentatie of melanine in de haren en is dus meest actief in de anagene fase. Aangezien er pigment nodig is om laserlicht te absorberen, is een behandeling van lichte haren niet mogelijk bij de medische diode-laserontharing. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden, is het noodzakelijk dat men meer dan één behandeling moet ondergaan voordat we kunnen spreken van een volledige ontharing. Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone en het aantal haartjes dat zich in de rustfase bevindt. Om je oksels te laten laseren zijn er bijvoorbeeld minder sessies nodig dan voor een bikinilijn. Meestal ligt dit aantal tussen zes à acht sessies.
Informeer je goed
De medische diode-laserontharing lijkt een hele eenvoudige behandeling, maar daarom wordt de behandeling soms ook onderschat. Enkel dokters, dermatologen en opgeleide huidtherapeuten werken met medische lasers. Er zijn namelijk behoorlijke risico's verbonden aan een slecht uitgevoerde ontharingsbehandeling. Zo kan de huid bij foutief gebruik bijvoorbeeld ernstig verbranden. Daarom is het belangrijk om altijd goed te kijken wie de behandeling uitvoert, en of de behandelaar over de juiste opleiding beschikt. Er zijn ook grote verschillen in de kwaliteit van de toestellen. Voor een optimaal resultaat is het daarnaast belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de medische diode-laserontharing. Lees dus zeker ook wat te doen voor de behandeling bij de veelgestelde vragen onderaan de pagina. Bekijk ook zeker de prijslijst voor alle mogelijke behandelingen en de prijzen per sessie.